Ne aflăm la un început de an care aduce cu el multă speranță și optimism. Astfel, 2021 aduce cu el o poveste despre recuperare și revitalizare, despre armonie și deschidere către noi oportunități. Acest trend îl putem vedea în mai multe domenii, însă în acest articol voi discuta despre influențele sale în aromaterapie.
La ce se referă acest trend?
Pentru început, cred că ești de acord cu mine când spun că 2020 a fost un an imprevizibil și stresant. Cu toții am fost preocupați pentru starea noastră de sănătate, dar și pentru cea a persoanelor apropiate. Ne îngrijora economia, stabilitatea financiară etc..
Astfel, ca urmare a acestui lucru, dorim să mergem mai departe și să lăsăm tot ce a fost neplăcut în urmă. Vrem să ducem o viață armonioasă, să ne revenim dupa toate cele întâmplate și să ne simțim din nou vii și fericiți.
De aceea, acest trend al anului aduce cu el trei mari direcții, respectiv:
- Recuperare
- Armonizare
- Deschidere
Recuperarea prin aromaterapie
Dacă pornim de la faptul că am fost tensionați în decursul anului trecut, este un lucru normal să tindem spre relaxare, calmitate și armonie. Dacă înainte de pandemie munceam excesiv, aveam o viață în ritm alert și nu prea ne gândeam la noi, ideea de recuperare este de a ne asculta pe noi înșine, de a fi atenți la ceea ce ne spune corpul și mintea noastră.
Vom vedea astfel că în sinea noastră a fost și este o voce care ne spune să ne mai relaxăm și să ne mai liniștim din când în când.
Totuși, cum facem acest lucru? Răspunsul se află în natură și în legătura noastră cu ea. Drept urmare, natura ne poate aduce calmul în viața noastră și ne poate ajuta să ne vindecăm din punct de vedere mintal și emoțional.
În acest sens, în Finlanda, s-a făcut un studiu în care mai mulți oameni au fost împărțiți în două grupuri. Unui grup i s-a cerut să se plimbe într-o zonă urbană aglomerată, iar celuilalt grup i s-a cerut să se plimbe într-o zonă de pădure. La finalul studiului, nivelul de stres al grupului care s-a plimbat în natură a fost mult mai scăzut față de nivelul celuilalt grup. Sursa studiului se poate găsi aici.
Așadar, putem vedea cum o simplă plimbare prin parc sau prin pădure ne poate ajuta să ne calmăm și să ne punem ordine în gânduri.
Experiența unei plimbări în natură poate fi creată și în casa noastră cu ajutorul aromelor florale precum cea de flori de câmp, a aromelor lemnoase precum cea de brad sau cea de santal, dar și cea a fructelor de pădure.
Totodată, în materie de design vizual, tot natura conduce paleta coloristică. Predomină culorile precum verdele, maroul, dar și culori deschise precum galben. De aceea, vom vedea produse care se folosesc de aceste culori.
Armonizarea prin aromaterapie
Această direcție vorbește despre regăsirea de sine.
Înainte de 2020 trăiam cu multe excese care ne dezechilibrau. De data asta descoperim că ne putem vindeca prin a fi mai moderați.
Astfel, această idee a armonizării și regăsiri echilibrului se traduce prin a încerca să dormim mai bine și cât este recomandat, să ne rezumăm la lucrurile importante și să avem mai multă grijă de sănătatea nostră emoțională și mintală.
De aceea, aromele de mosc, lotus, magnolie, lavandă sau trandafir ne pot ajuta să obținem acea stare de moderație și calmitate pe care ne-o dorim.
Deschiderea
Ideea acestei direcții se poate traduce prin câteva cuvinte: optimism, pozitivitate, libertate și reinventarea noastră pentru un nou început în viață.
Am avut parte de o perioadă în care am stat în izolare și în care ne-au fost restricționate mișcările. Acum simțim nevoia de a fi liberi și de ne îndrepta către orizonturi mai bune. În acest caz, fericirea noastră o putem găsi prin a fi mai deschiși către noi oportunități și de a ne putea exprima și iubi pe noi înșine.
Ne putem ajuta de aroma de grapefruit care ne dă o stare de optimism. La aceasta se mai adaugă și aromele de canabis, opium și de bubble gum care ne ajută să scoatem la iveală latura noastră mai expresivă și mai îndrăzneață.
Cât despre paleta de cromatică, vom vedea culori vii precum roșu, galben, roz sau portocaliu, dar și existența mai multor culori contrastante la un loc. Ideea în sine este de a putea fi expresivi în felul nostru și de a ne exprima individualitatea.
Astfel, acum că am ajuns la final, vreau să te întreb în ce direcție te-ai regăsi mai mult? Spune-mi părerea ta într-un comentariu. Te provoc să te exprimi! 😉
Te-ar mai interesa să citești
Cum să fii productiv când lucrezi de acasă în 5 pași
Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari