Top 5 beneficii ale utilizării uleiurilor parfumate de aromaterapie

AromaLand aprilie 16, 2018 Niciun comentariu
P

Pornind de la premisa că aromele sporesc receptivitatea mintală și dat fiind faptul că toate conexiunile pornesc de la creier, utilizarea uleiurilor parfumate are efecte benefice și asupra sănătății corpului, motiv pentru care aceastea au fost folosite din cele mai vechi timpuri de către popoare precum cele egiptene, indiene,  chinezești și nu numai.

Printre beneficiile mai puțin cunoscute ale utilizării uleiurilor parfumate, beneficii care te-ar putea convinge să îți îndrepți atenția către ele, se numără:

1. Te ajută să ai un somn odihnitor

Fiecare ne confruntăm, într-un moment sau altul al vieții, cu perioade în care stresul legat de anumite evenimente. Acesta se resimte în nopți deloc odihnitoare: adormi foarte greu, simți că nu iți găsești locul în pat, te trezești în miez de noapte sau dormi un număr optim de ore și, totuși, te trezești obosit. Drept urmare, scade capacitatea de concentrare, te simți copleșit de sarcinile care se adună și ai o stare de spirit cât se poate de proastă.

Explicația este simplă: în perioadele de stres accentuat, nivelul de cortizol (hormonul stresului) din organism crește. Din cauza cortizolului crescut nu vei putea să dormi iar starea de oboseală te va împiedică să îți desfășori activitățile de zi cu zi la capacitate maximă, lucru care va menține nivelul crescut al cortizolului în organism.

Dacă și tu te confrunți cu astfel de tulburări de somn, poți apela cu încredere la aromaterapie prin metoda de difuzare a aromei. Folosește ulei parfumat de lavandă pentru eliberarea stresului, ulei parfumat de tei, ulei parfumat de iasomie, ulei parfumat din lemn de santal, ulei parfumat trandafir  sau uleiul parfumat preferat împreună cu un aromatizor pe care să îl ții în camera în care petreci cel mai mult timp înainte de culcare și te vei bucura, în scurt timp, de nopți odihnitoare.

2. Te energizează

Dacă astenia de primăvară te-a ajuns, te simți veșnic obosit, lipsit de energie și elan. Te poți baza, din nou, pe efectul receptivității creierului atunci când vine vorba despre simțul olfactiv: reimprospătează spațiul în care îți desfășori activitatea cu aroma revigorantă a mentei (ulei pentru aromaterapie cu mentă), cu prospețimea lămâiei (ulei parfumat lămâie) sau cu aroma stimulantă a scorțișoarei (ulei aromaterapie parfumat scorțișoară) și vei depăși mult mai ușor această perioadă neplăcută.

 

3. Calmează durerile de cap

Dacă te confrunți cu migrene recurente poți folosi diverse uleiuri cu proprietăți analgezice, care, difuzate în încăperea în care îți desfășori activitatea, au potențialul de a reduce intensitatea durerii și chiar de a reduce frecvența apariției durerilor de cap. În urma efectuării unor studii de specialitate, uleiul de levănțică s-a dovedit a fi cel mai eficient din acest punct de vedere.

Folosește uleiul parfumat de levănțică ca atare, punând câteva picături într-un difuzor ceramic sau folosește difuzorul de parfum Lavander Aroma Land pentru un confort sporit în utilizare. De asemenea, utilizate prin difuzarea aromei, eficiente sunt și uleiul parfumat de mentă și uleiul parfumat de santal.

 

4. Ajută în lupta cu depresia

Cu efecte studiate în acest sens, aromaterapia are efecte pozitive atât în prevenirea, cât și în tratarea depresiei. Printre uleiurile a căror aromă induce o stare pozitivă (folosite prin difuzarea aromei) se numără uleiul parfumat de lavandă, uleiul parfumat de mentă și uleiul parfumat iasomie.

 

5. Pot fi folosite oricând, acasă sau la serviciu 

Fie că ești acasă sau la muncă, cu siguranță nimeni nu va fi deranjat de mirosul plăcut pe care îl emană un un ulei parfumat. Pentru ușurință în utlizare, difuzoarele de parfum Aroma Land sunt alegerea optimă pentru utilizarea în cadrul spațiului în care îți desfășori activitatea profesională.

 

Aici poți vedea gama noastră întreagă de uleiuri parfumate.

 

De asemenea, te-ar mai interesa să citești

Folosirea uleiurilor parfumate in aromatizoare

Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

Top 5 parfumuri pentru casa ta

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *