Parfumurile și efectele lor asupra corpului tău

AromaLand noiembrie 9, 2018 Niciun comentariu
Parfumurile și efectele lor asupra corpului tău
F

Faptul că simțul olfactiv este în strânsă legătură cu psihicul, că un miros anume ne poate „transpune” într-o altă perioadă a vieții nostre, cu siguranță nu îți este străin. Știi și că există plante a căror mireasmă ne calmează, ne ajută să dormim sau pur și simplu ne creează o stare de bine molipsitoare.

Explicația pentru acest fenomen este cât se poate de simplă: simțul olfactiv se află în sistemul limbic, regiunea din creier responsabilă cu guvernarea emoțiilor, astfel că este de înțeles de ce un anume miros ne poate influența starea de spirit.

În continuare, am vorbit despre acțiunea unor plante foarte apreciate și ușor de procurat asupra corpului tău, pentru ca tu să știi la care să apelezi pe viitor în funcție de activitatea pe care dorești să o desfășori.

  1. Pentru momentele de relaxare, mirosul de lavanda este ca niciun altul: reduce anxietatea, are efecte pozitive în lupta cu depresia și calmează cu succes stările de agitație. În plus, mirosul de lavanda acționează asupra sistemului nervos central, diminuând nivelul stresului și permitându-ți să te concentrezi. Poți încerca un difuzor de parfum cu lavandă, foarte simplu de folosit și de integrat în decor.

 

  1. Pentru desfășurarea activităților fizice intense, menta, prin mirosul ei, s-a dovedit un energizant deosebit de eficient: studii de specialitate au scos la iveală faptul că sportivii au performanțe mult mai bune atunci când sunt expuși la mirosul energizant al acestei plante aromatice. E simplu, deci, să “îți faci curaj” pentru a merge la sală: folosește un ulei parfumat de menta pentru odorizarea casei și un parfum cu note de mentă pentru tine.

 

  1. Pentru dietă, oamenii de știință recomandă un artificiu la care poți apela pentru a face alegeri sănătoase în alimentație. Potrivit acestora, dacă, înainte de masă, te expui unor mirosuri fructate (folosind un ulei parfumat cu grapefruit, de pildă) sau adulmeci câteva fructe, îți vei antrena creierul să opteze pentru varianta de mâncare mai sănătoasă.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

Folosirea uleiurilor parfumate în aromatizoare

Cum se face acasă: difuzor de parfum pentru interior

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *