Lămâia: top 5 beneficii pentru sănătate

AromaLand martie 4, 2019 Niciun comentariu
I

Indiferent de felul în care alegi să o consumi, lămâia are efecte pozitive nebănuite asupra corpului tău. Dincolo de proprietățile antivirale și de faptul că este un fruct foarte apreciat în curele de slăbire, aceasta are multe alte proprietăți extraordinare, printre care se numără și cele de mai jos.

  1. Te scapă de acnee

Acidul citric pe care îl conține lămâia are efecte miraculoase asupra tenului cu probleme, vitamina C fiind esențială pentru menținerea sănătății pielii în general, iar natura sa alcalină acționează în sensul distrugerii bacteriilor vinovate pentru apariția acneei.

  1. Ameliorează stările de anxietate

Potrivit studiilor de specialitate, mirosul de lămâie induce o stare de relaxare, aducându-și un aport semnificativ în ameliorarea anxietății, stresului, tensiunii și oboselii. În același timp, Îți dă o stare de bine și are puterea de a trata insomnia. În acest sens, poți folosi un ulei parfumat de lămâie.

  1. Reduce febra

Când nimic nu pare să dea roade, apelează la lămâie! Se pare, în amestec cu o cană de apă caldă și puțină miere, aceasta are capacitatea de a calma febra.

  1. Te energizează

Pentru momentele în care te simți extenuată și depășită de situație, lămâia se poate constitui într-un energizant natural, dat fiind faptul că stimulează activitatea cerebrală, ajutându-te să te concentrezi.

  1. Te protejează de boli

Cu un conținut foarte bogat în vitamina C și antioxidanți, lămâia crește capacitatea organismului de a se proteja de boli și infecții prin îmbunătățirea sistemului imunitar. Se recomandă consumarea unui pahar de apă cu lămâie zilnic, pe stomacul gol, cu precădere în perioadele de suprasolicitare psihică și frig puternic.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.