Lamaia: top 5 beneficii pentru sănătate

AromaLand martie 4, 2019 Niciun comentariu
Lamaia: top 5 beneficii pentru sănătate
I

Indiferent de felul în care alegi să o consumi, lămâia are efecte pozitive nebănuite asupra corpului tău. Dincolo de proprietățile antivirale și de faptul că este un fruct foarte apreciat în curele de slăbire, aceasta are multe alte proprietăți extraordinare, printre care se numără și cele de mai jos.

  1. Te scapă de acnee

Acidul citric pe care îl conține lămâia are efecte miraculoase asupra tenului cu probleme, vitamina C fiind esențială pentru menținerea sănătății pielii în general. Astfel, zeama de lămâie distruge bacteriile vinovate pentru apariția acneei.

  1. Ameliorează stările de anxietate

Potrivit studiilor de specialitate, mirosul de lămâie induce o stare de relaxare, aducându-și un aport semnificativ în ameliorarea anxietății, stresului, tensiunii și oboselii. În același timp, îți dă o stare de bine și are puterea de a trata insomnia. În acest sens, poți folosi un ulei parfumat de lămâie.

  1. Sucul de lamaie calmează febra

Când nimic nu pare să dea roade, apelează la lămâie! Se pare, în amestec cu o cană de apă caldă și puțină miere, aceasta are capacitatea de a calma febra.

  1. Lamaia te energizează

Pentru momentele în care te simți extenuată și depășită de situație, lămâia se poate constitui într-un energizant natural, dat fiind faptul că stimulează activitatea cerebrală, ajutându-te să te concentrezi.

Poți alege fie să bei un suc natural de lămâie sau să parfumezi încăperea cu ajutorul uleiului parfumat și al unui aroma difuzor. Difuzorul va contribui la menținerea aerului parfumat pentru o perioadă îndelungată de timp.

  1. Lamaia te protejează de boli

Cu un conținut foarte bogat în vitamina C și antioxidanți, lămâia crește capacitatea organismului de a se proteja de boli și infecții prin îmbunătățirea sistemului imunitar. Se recomandă consumarea unui pahar de apă cu lămâie zilnic, pe stomacul gol, cu precădere în perioadele de suprasolicitare psihică și frig puternic.

 

Atenție!

Uleiul parfumat de lămâie este stric destinat pentru utilizări de parfumare ambientală. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se utiliza pe cale internă. A nu se folosi de către persoane cu probleme respiratorii. Acesta poate fi iritant pentru piele.

 

Te-ar mai interesa să citești și

Cum să te eliberezi de stres și să devii mai productiv

Top 5 parfumuri pentru casa ta

Cum să te eliberezi de stres și să devii mai productiv

 

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *