Izolat la domiciliu? Iata 6 idei de ce poti face

AromaLand aprilie 3, 2020 Un comentariu
D

Dacă te-ai săturat să tot stai izolat la domiciliu, iar singurele tale activități de a ieși se rezumă la mersul la cumpărături sau statul pe balcon sau în grădină, te înțeleg. De aceea, am făcut pentru tine o listă cu idei pe care le poți pune în practică pentru a-ți face șederea cât mai plăcută.

Nu trebuie să dai un concert pentru toți vecinii tăi, așa cum au făcut Italienii, dar poți încerca câteva activități din lista de mai jos.

 

 1. Încearcă hobby-uri noi

O activitate nouă îți poate oferi un scop pe care să te canalizezi și să uiți de lucrurile care te apasă, atunci când ești izolat la domiciliu. Nu trebuie să fie ceva care să necesite o investiție financiară mare, însă totul depinde de disponibilitatea și de timpul tău.

De exemplu, poți se te ocupi de grădinărit. Această activitate se poate practica atât la casă, cât și la bloc. Ai nevoie doar de niște vaze și boluri, semințe și multă răbdare.

Dacă nu îți surăde ideea de grădinărit, hai să-ți ofer și alte idei:

 • Dacă îți plac activitățile ce implică munca fizică, poți încerca: origami-ul, caligrafia sau creațiile handmade
 • Dacă ești o persoană mai „digitală”, atunci poate ți-ar plăcea: jocurile pe PC/Xbox, vlogging-ul/blogging-ul, editatul video (sau învățarea unui program nou).
 • Dacă vrei o activitate care să te „deconecteze” tehnologie: Cititul, meditatul (mai multe detalii mai jos), creațiile literare, scrisul în jurnal, pictatul etc.

După cum poți vedea, chiar dacă ești izolat la domiciliu poți găsi multe hobby-uri de urmat.

 1. Ocupă-te de ce nu ai apucat să faci până acum

Poate ai început o carte mai demult, dar nu ai avut ocazia să o termini până acum. Sau poate ți-ai dorit să vezi un serial/film care ți-a fost recomandat. Dacă ești ca mine, poți face o listă cu lucruri „de citit/văzut”.

De asemenea, te poți folosi de această ocazie pentru a avansa în carieră. Poți urma un curs pentru a învăța o abilitate nouă pentru locul de muncă la care ești.

Dacă ești o fire antreprenorială, poți începe prin a pune bazele viitoarei tale afaceri printr-o documentare mai amplă asupra domeniului de activitate, pieței, concurenței etc.

 1. Sporește-ți confortul locuinței tale

Știu că poate îți vine să te urci pe pereți de la atâta timp petrecut în propria casă. Și eu sunt la fel. Cu atât mai mult cât te uiți pe geam și vezi vremea frumoasă de primăvară. De ce să nu aduci atmosfera acestui anotimp și în căminul tău?

Produsele de aromaterapie sunt o soluție potrivită pentru ca tu să poți simți din plin aroma primăverii. În plus, acestea te pot ajuta să te relaxezi și să ai o stare de bine. Aromele florale sunt potrivite pentru acest lucru. Tot ce ai nevoie este de puțină apă, un difuzor și un ulei volatil.

 1. Reorganizare și redecorare

Uită-te în jur. Dacă te-ai plictisit de aspectul locuinței tale, de felul în care este dispusă mobila, poate că este timpul să rearanjezi lucrurile. În plus, cu ajutorul unui obiect de decor nou poți crea un aspect aparte de care să fii mândru.

Astfel, un aspect fresh al locuinței îți poate face ca șederea ta să fie mai plăcută.

 1. Nu uita de activitățile fizice

Și dacă tot te apuci de mutat mobila și de redecorat, de ce să nu-ți faci și o rutină zilnică de mișcare? Dacă ești ca mine și lucrezi de acasă, e ușor să începi să pui câteva kg pe tine. Nu te gândi acum că trebuie să faci zeci de abdomene, flotări și genoflexiuni.

Îți recomand să te ocupi de acest lucru înainte de a-ți începe „programul de lucru”. Poți să îți dozezi efortul într-un interval de timp scurt. Caută pe youtube „power workout for beginners”. Această rutină zilnică te poate ajuta să fii mai productiv, relaxat și plin de energie pentru restul zilei.

 1. Meditația este potrivită atunci când ești izolat la domiciliu

După cum e celebra deviză „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”, nu neglija și acest aspect. Este ușor să te lași cuprins de griji, preocupări și de alte gânduri negative care nu îți dau pace. Dacă reușești să îți calmezi mintea, această perioadă poate trece mult mai ușor pentru tine.

Dacă nu ai mai meditat până acum, nu trebuie să îți faci griji și urmează acești pași:

 1. Aprinde un bețișor parfumat și pune-ți un playlist de muzică relaxantă să cânte pe fundal.
 2. Găsește-ți o poziție confortabilă în pat sau în fotoliu. Nu trebuie să stai în poziția de lotus.
 3. Închide ochii și respiră adânc. Un exercițiu simplu este să respiri în timp ce numeri în mintea ta până la 7. Mai exact, inspiri 7 secunde, ții aerul în tine 7 secunde și expiri în tot atâta timp.
 4. După ce te-ai mai liniștit, poți începe prin a-ți analiza și înțelege stările. Atunci când ești în acest stadiu poți încerca și să găsești soluții la anumite probleme sau dileme pe care le ai.

Un lucru este cert, atunci când ne calmăm mintea și suntem relaxați, inspirația ne lovește și/sau găsim răspunsurile de care avem nevoie.

De menționat este faptul că nu trebuie să fie un anumit timp pentru a medita. Poți să faci acest lucru cât dorești tu.

 

Acum că ți-am enumerat aceste idei, spune-mi pe care dintre ele le vei aplica? Lasă-mi un comentariu.

Dacă ți s-a părut util, distribuie-l unui prieten care este izolat la domiciliu ca tine și căruia crezi că i-ar folosi aceste informații.

 

Te-ar mai interesa să citești și

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

Top 5 parfumuri pentru casa ta

AromaLand

Web Site

One thought on “Izolat la domiciliu? Iata 6 idei de ce poti face

 1. Perfect!Conectez la priza un difuzor Confort..pun cateva picaturi de ocean..ascult muzica..citesc..si visez..la vacanta ,la briza marii..ma deconectez de televizor si tot ce poate fi toxic pentru mintea si sufletul meu..minunat!!Multumesc ca existi, AROMALAND!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *