Izolare la domiciliu cu partenerul de viață? Iata 8 idei care sa va ajute

AromaLand aprilie 10, 2020 Niciun comentariu
Izolare la domiciliu cu partenerul de viață? Iata 8 idei care sa va ajute
C

Chiar dacă distanțarea socială este acum la ordinea zilei, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă distanțați intre voi ca relație. Atunci când te afli în izolare la domiciliu cu partenerul de viață, monotonia sau alte sentimente negative vă pot curprinde cu ușurință. De aceea am pregătit o listă cu opt idei de activități pe care le puteți face. Nu numai că vă vor ajuta ca timpul să treacă mai ușor, dar vă poate întări și aprofunda relația. Pe care dintre ele le aplici deja?

 

1. Pregătiți cina împreună

O mâncare gătită cu dragoste este întodeauna delicioasă, cu atât mai mult cu cât este pregătită împreună cu partenerul tău. Puteți încerca rețete noi, unde două mâini în plus sunt de foarte mare ajutor. Ca să-ți dau câteva exemple: canape cu somon, tikka masala, biryani, pui adobo filipinez. Google-ul și youtube-ul e plin de idei și tutoriale.

Sau puteți merge pe ceva simplu cum ar fi pizza, paste sau, felul meu favorit, un bulz ardelenesc. Partea bună este că partenerul tău nu trebuie să știe să gătească, dar poate să te ajute cu tăiatul sau amestecatul ingredientelor.

Totodată, această activitate întărește tot mai bine sentimentul de lucru în echipă.

2. Poți face câteva activități „exterioare” chiar dacă ești în izolare la domiciliu cu partenerul

Chiar dacă nu puteți merge până în oraș, acest lucru nu înseamnă că nu puteți face ceva mai în „afara” casei. Spre exemplu, puteți încerca un picnic în curte sau să vă ocupați de grădinărit. Puteți juca badminton dacă spațiul vă permite.

Dacă stai la bloc, există soluții și pentru tine. Că tot am discutat la punctul anterior de cină, și dacă aveți un balcon suficient de mare, o puteți servi acolo. Aprinde o lumânare, alege o muzică instrumentală potrivită și voila!

Sfatul meu: Pentru un plus de romantism puteți decora masa cu niște potpourri.

 

3. Încercați diferite jocuri

Sunt tot felul de jocuri care se pot juca în doi. Șahul, tablele, macao, monopoly-ul sau twister-ul sunt primele jocuri care îmi vin în minte. Până la urmă, nu contează cine câștigă sau pierde, ci experiența în sine. Totuși, pentru a angrena competitivitatea, puteți să dați provocări pentru cine pierde.

Dacă vreți să încercați un joc care să fie mai de lungă durată, vă recommend puzzle-urile 2D și 3D. Avantajul la puzzle-urile 3D este faptul că poate să rămână ca un obiect decorativ după ce îl terminați.

O altă variantă sunt și jocurile de PC, PS, Xbox, etc. Aici opțiunile sunt aproape nelimitate. Cautați un joc care să vă placă amândurora.

 

4. Faceți exerciții împreună

Activitățile fizice nu trebuie nici ele neglijate, mai ales când vă aflați în izolare la domiciliu. Doar nu vreți să creșteți în lățime? Cum spuneam într-un articol anterior, puteți să vă făceți o rutină zilnică și care să nu vă ia mult timp. Caută pe youtube „power workout”.

Pentru a vă consolida sentimentul de susținere reciprocă, este bine să vă motivați reciproc. Stabiliți împreună un anumit număr de repetări pe care să îl îndepliniți. Introduceți porunci în cazul în care nu atingeți obiectivul propus.

5. Maraton de filme sau seriale

Poate fi o ocazie bună ca voi să revedeți acele filme sau seriale care v-au plăcut de-a lungul timpului. Până la urmă, când sunteți în izolare la domiciliu, ce altceva mai bun aveți de făcut?

Cum ar suna un maraton cu toate filmele de la Lord of the Rings sau cu filmul pe aripile vântului? Tot ce vă trebuie este o canapea confortabila, floricele, un televizor cu intrare HDMI și un laptop. Nu trebuie să vă rezumați doar la uitat. Puteți să comentați anumite idei sau secvențe care v-au plăcut, după fiecare film sau episod.

O altă variantă este să vă uitați la ultimele apariții precum ultimul sezon din Casa del papel.

Sfatul meu: Puteți folosi un difuzor ultrasonic pentru a lumina ambiental și pentru a parfuma aerul din încăpere. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Difuzor ultrasonic alb cu lumini ambientale - potrivit atunci cand te afli in izolare la domiciliu cu partenerul de viata

 

6. Încercați un hobby nou

Dacă aveți de gând să călătoriți în străinătate, învățarea unei limbi străine s-ar putea să fie o activitate care se va dovedi utilă ulterior. Puteți să învățați cuvinte și propoziții uzuale. Dacă vreți să stăpâniți limba aleasă, aveți avantajul că puteți exersa unul cu celălalt.

Învățarea unui instrument precum chitara s-ar dovedi a fi o activitate plăcută. Pe youtube există o serie de tutoriale de unde puteți învăța noțiunile introductive. Cum ar fi, după aceea, să puteți cânta melodiile voastre favorite și să întrețineți atmosfera, atunci când vă veți duce la o petrecere cu prietenii?

Dacă sunteți mai romantici, puteți încerca scrapbooking-ul. Ce este? Simplu, este o activitate în care spuneți o poveste despre voi prin lipirea unor poze specifice într-un caiet cu foi albe. În acest fel, nu numai că veți păstra o amintire, dar vă veți exersa și creativitatea.

7. Trivia sau chestionare

Această activitate s-ar dovedi ca fiind cea mai eficientă de a vă cunoaște unul pe celălalt. Puteți să completați chestionare de autocunoaștere online. Să-ți dau un exemplu. Puteți încerca cele 36 de întrebări care vă fac să vă îndrăgostiți. Aceste întrebări au fost folosite la un studiu care voia să vadă cât de repede se pot îndrăgosti doi străini care abia s-au cunoscut. Pot spune că rezultatele acelui experiment au fost promițătoare. 😊

Chiar dacă vă știți de ceva vreme, puteți găsi unele întrebări la care merită să răspundeți.

O alternativă este să cumpărați jocuri de cărți cu întrebări de cultură generală precum Lumea Trivia.

8. Fă-i un cadou

Nu trebuie să fie cu ocazia unei aniversări sau zi de naștere. Un cadou pentru iubitul sau pentru iubita ta va aduce mereu zâmbetul pe buzele sale. În plus, faptul că dăruiești în afara unei ocazii speciale va fi mult mai apreciat.

Poți face însuși momentul în care îl dăruiești să fie o surpriză. Cel mai ușor mod este să-l ascunzi în bufet, iar atunci când veți găti împreună,  îl/o poți ruga să îți aducă ceva de acolo.

 

Cam atât pentru azi. Dacă ai pe cineva apropiat care se află în izolare la domiciliu cu partenerul de viață la domiciliu, fă-i un bine și împărtășește-i acest material. 😊 Prietenul la nevoie se cunoaște, nu?

De asemenea, dacă ți s-au părut utile aceste idei, fă-mi o surpriză plăcută lăsându-mi un comentariu în care să-mi spui ce idee ți s-a părut utilă. Totodată, dacă ai și alte idei, mi-ar plăcea să ți le citesc.

 

 

Te-ar mai interesa să citești

Izolat la domiciliu? Iata 6 idei de ce poti face

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Top 5 parfumuri pentru casa ta

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *