Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

AromaLand februarie 7, 2020 Niciun comentariu
Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?
D

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că vrei să-ți cumperi un difuzor aromaterapie și nu știi ce să alegi? Te cred, pe piață există multe modele cu diferite design-uri, funcții sau prețuri, iar acest lucru te poate face să fii puțin confuz. Ei bine, în acest articol voi discuta despre principalele diferențe dintre difuzoarele ultrasonice și cele ceramice.

Denumiri difuzoare aromaterapie

Pentru început, vreau să menționez că pe net le poți găsi sub diverse denumiri – aceeași Mărie cu altă pălărie, cum ar veni. Asfel avem pentru fiecare produs următorii termeni:

Difuzor Ultrasonic – aroma difuzor, difuzor de arome, difuzor aromaterapie cu ultrasunete, difuzor de vapori cu ultrasunete, umidificator ultrasonic etc.

Difuzor Ceramic – candelă ceramică, difuzor cu lumânare, lampă ceramică, aromatizor, etc.

 

Asemănări și diferențe difuzor ultrasonic și ceramic

 

Acum că am lămurit partea cu denumirile comerciale, o să îți vorbesc despre asemănările pe care le au cele două difuzoare. Cert este că ambele tipuri:

  • Parfumează
  • Te ajută să te relaxezi
  • Crează o ambianță plăcută. În cazul difuzorului ultrasonic prin luminile led încorporate, iar în cazul difuzorului aromaterapie ceramic, prin lumina de la lumânare care iese prin orificiile difuzorului și lasă pe pereți anumite forme. De menționat în cazul difuzorului ceramic este faptul că așa se mai poate crea și o atmosferă romantică.
  • Pot fi folosite drept obiecte decorative

 

Acum hai să vorbim despre diferențe

 

Preț

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, prețurile variază mult. Ca referință, am folosit prețurile medii practicate în piață.

Efect de aromaterapie

Cel mai repede vei simți parfumul uleiului ales atunci când vei folosi un dispozitiv ultrasonic. În cazul difuzorului ceramic, trebuie să aștepti ca apa din el să se încălzească. Desigur, ca să nu aștepți mult, poți pune în el apă caldă.

De menționat în cazul difuzorului ceramic este faptul că se poate schimba compoziția chimică a uleiului datorită căldurii, și astfel, mirosul emanat să difere față de cel pe care îl simți atunci când deschizi sticla.

 

 

Utilizare & confort

Fiind obiect electronic, ultrasonicul va avea câteva funcții încorporate, cum ar fi cea de temporizare sau de oprire automată atunci când se termină apa din el. În cazul difuzorului ceramic, trebuie avută grijă ca apa din el să nu se termine.

Uleiul se evaporă mai greu în comparație cu apa. Astfel, în absența apei, uleiul se încinge foarte tare și poate să păteze lucrurile din jur.

 

Uleiuri utilizate

Difuzorul ceramic poate utiliza orice tip de ulei esențial, parfumat sau hidrosolubil. La fel și în cazul difuzorului ultrasonic, diferența este că atunci când pui în el ulei parfumat sau esențial, acesta trebuie curățat după fiecare utilizare. În caz contrar, acesta se poate strica.

Pentru o funcționare optimă a dispozitivului recomandăm utilizarea uleiului hidrosolubil.

 

Ce are în plus aroma difuzorul cu ultrasunete?

Scapi de particulele de praf suspendate în aer. Vaporii de apă produși de difuzor acționează asupra prafului. Astfel, particulele de apă se atașează de cele de praf, făcându-le astfel să cadă.

În plus, unele modele de difuzoare ultrasonice au funcția de reglare a debitului de vapori emiși sau de funcționare intermitentă, în timp ce difuzorul ceramic poate funcționa doar continuu (până se stinge lumânarea).

Totodată, ultrasonicul mai are în plus și funcția de umidificare a aerului, lucru benefic pentru sănătatea căilor respiratorii.

 

 

Și totuși, ce difuzor de aromaterapie să aleg?

Concluziile sunt simple.

Dacă vrei o soluție economică prin care să poți crea un ambient romantic și relaxant, mergi pe un aromatizor.

Dacă ești în cautarea unei soluții de a purifica, umidifica și parfuma aerul din casa ta cu puțin efort, alege un difuzor ultrasonic.

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol și ți s-a părut util, distribuie-l unui prieten.

Te mai rog ceva. Dacă te-ai hotărât asupra unui model, lasă-mi un comentariu și spune-mi care sunt motivele tale.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

Parfumurile și efectele lor asupra corpului tău

Folosirea uleiurilor parfumate în aromatizoare

Cum se face acasă: difuzor de parfum pentru interior

 

 

 

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *