În secolul vitezei, prinși în cotidian, ne simțim adesea copleșiți de stresul activităților de zi cu zi și de faptul că, uneori, fiind prea obosiți, nu reușim să ne odihnim nici măcar noaptea, somnul fiindu-ne fragmentat, întrerupt și agitat. Lavanda este o plantă care ne poate ajuta în acest sens.
Înainte de a apela la medicație pentru a trata insomniile, află că această plantă mediteraneană este extrem de apreciată și al cărei parfum are proprietăți terapeutice. Folosită într-un mod facil și cât se poate de plăcut: este important parfumul emanat.
Astfel, poți folosi un ulei parfumat de lavandă, din care adaugi câteva picături într-un difuzor ceramic pe care îl pui în dormitor. Aroma lavandei îți va induce starea de somnolență, iar în scurt timp, vei avea parte de un somn odihnitor.
De asemenea, dacă ai ocazia, aÈ™ează sub pernă un săculeÈ› cu flori de lavandă – acesta va acÈ›iona în acelaÈ™i mod, ajutându-te să ai un somn liniÈ™tit.
În plus, integrat în viața de zi cu zi, acasă sau la serviciu (sub forma unui difuzor de parfum cu lavandă, în caz că spațiul de lucru nu permite folosirea unui difuzor ceramic), mirosul lavandei se va dovedi benefic asupra sistemului nervos central, diminuând stresul și favorizând o concentare crescută asupra task-urilor de zi cu zi, așa cum a fost dovedit de numeroase studii de specialitate.
Pe lângă beneficiile care am vorbit mai sus, este important de menționat că mirosul lavandei reduce anxietatea, calmează stările de agitație și atenuează simptomele depresiei.
Ca în cazul fiecărei plante, și în jurul lavandei circulă nenumărate legende, care mai de care mai interesante:
- Se spune că lavanda a fost luată de către primii oameni, Adam și Eva, din Grădina Raiului;
- O altă legendă susține că hainele lui Iisus erau uscate de către Fecioara Maria pe tufișuri de lavandă. În urma acestei legende, lavanda a fost interpretată în creștinism că asigură protecție împotriva răului. Acesta fiind agățată pe perete sub forma unei cruci;
- Regina Elisabeta I a Angliei insista să îi fie aduse zilnic flori proaspete de lavandă, indiferent de anotimp. În plus, nu concepea o masă fără miere de lavandă;
- Ludovic al XIV-lea a adorat parfumul lavandei, spălându-se numai cu apă îmbogățită cu parfumul ei.
Intră aici pentru a vedea gama noastră de produse cu aromă de lavandă.
Te-ar mai interesa să citești
Folosirea uleiurilor parfumate in aromatizoare
Uleiurile de Aromaterapie | Ce sa aleg? | Parfumate, hidrosolubile, esentiale
Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?