Despre lavandă și cum ne ajută aceasta să scăpăm de stres

AromaLand august 1, 2018 Niciun comentariu

În secolul vitezei, prinși în cotidian, ne simțim adesea copleșiți de stresul activităților de zi cu zi și de faptul că, uneori, fiind prea obosiți, nu reușim să ne odihnim nici măcar noaptea, somnul fiindu-ne fragmentat, întrerupt și agitat.

Înainte de a apela la medicație legat de problema insomniilor, află că lavanda, o plantă mediteraneană extrem de apreciată și al cărei parfum are proprietăți terapeutice, te poate ajuta în acest sens, folosită într-un mod facil și cât se poate de plăcut: este important parfumul emanat, astfel că poți folosi un ulei parfumat de lavandă, care, picurat într-un aromatizor și plasat în dormitor, îți va induce starea de somnolență și, în scurt timp, vei avea parte de un somn odihnitor. De asemenea, dacă ai ocazia, așează sub pernă un săculeț cu flori de lavandă – acesta va acționa în același mod, ajutându-te să ai un somn liniștit.

În plus, integrat în viața de zi cu zi, acasă sau la serviciu (sub forma unui difuzor de parfum cu lavandă, în caz că spațiul de lucru nu permite folosirea unui aromatizor), mirosul lavandei se va dovedi benefic asupra sistemului nervos central, diminuând stresul și favorizând o concentare crescută asupra task-urilor de zi cu zi, așa cum a fost dovedit de numeroase studii de specialitate.

Pe lângă beneficiile care am vorbit mai sus, este important de menționat că mirosul lavandei reduce, de asemenea, anxietatea, calmează stările de agitație și atenuează simptomele depresiei.

Ca în cazul fiecărei plante, și în jurul lavandei circulă nenumărate legende, care mai de care mai interesante:

  1. Se spune că lavanda a fost luată de către primii oameni, Adam și Eva, din Grădina Raiului;
  2. O altă legendă susține că hainele lui Iisus erau uscate de către Fecioara Maria pe tufișuri de lavandă, legendă în urma căreia lavanda a fost interpretată în creștinism ca asigurând protecție împotriva răului, acesta fiind agățată pe perete sub forma unei cruci;
  3. Regina Elisabeta I a Angliei insista să îi fie aduse zilnic flori proaspete de lavandă, indiferent de anotimp. În plus, nu concepea o masă fără miere de lavandă;
  4. Ludovic al XIV-lea a adorat parfumul lavandei, spălându-se numai cu apă îmbogățită cu parfumul ei.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.