De ce sa inlocuiesti odorizantul de camera cu un difuzor de aromaterapie

AromaLand martie 22, 2022 Niciun comentariu
De ce sa inlocuiesti odorizantul de camera cu un difuzor de aromaterapie
C

Casa noastră reprezintă un refugiu în care ne putem relaxa și petrece timp de calitate cu cei apropiați. De aceea, un lucru pe care îl poți face pentru a spori confortul locuinței tale este de a avea un aer proaspăt. Desigur, pentru acest lucru există câteva soluții larg răspândite, dintre care odorizantul de cameră pare a fi o soluție populară.
Totuși, dacă ți-aș zice că un difuzor de aromaterapie poate fi o alternativă mult mai potrivită pentru tine și pentru familia ta? În acest articol îți voi spune cinci motive pentru care alegerea unui difuzor ar putea să schimbe atmosfera casei tale și starea ta de spirit.

 

1. Tu poți controla intensitatea și aroma parfumului

Chiar dacă odorizantul de cameră reușește să parfumeze aerul din casă și să acopere mirosurile neplăcute, acesta emană un parfum intens care poate fi deranjant și înecăcios de multe ori. Mai mult decât atât, o dată începută o rezervă, durata ei de viață este de minimum 45 de zile. Ce se întâmplă cu ea dacă nu îți place sau dacă te plictisești de același parfum?

 

Pe când, în cazul aroma difuzorului, ai peste 50 de parfumuri diferite pe care le poți încerca. Fie că este vorba de uleiurile parfumate, hidrosolubile (create special pentru difuzorul de aromaterapie) sau esențiale, le poți schimba foarte ușor – tot ce ai de făcut este să cureți recipientul și să adaugi aroma care ți-ar plăcea să o simți. 

 

Mai mult decât atât, tu decizi intensitatea parfumului emanat de către difuzorul de aromaterapie. În cazul în care îți dorești un parfum mai subtil, pui mai puține picături, pe când dacă îți dorești o aromă mai puternică, poți adăuga o cantitate mai mare de ulei de aromaterapie. 

2.Te ajută să respiri mai bine

Difuzorul de aromaterapie folosește apă pe care o transformă în vapori reci cu ajutorul ultrasunetelor. Vaporii rezultați se dispersează în casa ta, umidificând aerul și purificându-l de particulele de praf suspendate.

În plus, după cum este arătat în mai multe studii, aerul cu o umiditate stabilă contribuie la sănătatea căilor respiratorii și reduce semnificativ obstrucțiile nazale sau apariția răcelilor de sezon.

 

3. Te ajută să-ți echilibrezi starea de spirit prin aromaterapie

Aromaterapia este o știință holistică veche, cu referințe datând cu mii de ani înainte de era noastră și care utilizează extracte naturale de plante pentru a crea o stare de spirit pozitivă. Aceste extracte de plante se pot găsi sub formă de uleiuri de aromaterapie.

 

Probabil că te întrebi cum funcționează aceste uleiuri? Ei bine, totul ține de simțul nostru olfactiv, acesta fiind strâns legat de acea parte a creierului nostru care controlează stările emoționale. Astfel, parfumul emanat de către uleiuri stimulează receptorii olfactivi, dându-ți o stare de bine și oferind casei tale o energie pozitivă.

 

Pentru a te bucura de acest efect, tot ce trebuie să faci este să torni apă în vasul difuzorului, să adaugi câteva picături din aroma preferată și să apeși butonul de pornire.

 

Ce arome pot folosi?

Toate aromele au cel puțin un efect benefic asupra stării sufletești și fizice. Trebuie doar să găsești beneficiile de care ai nevoie și parfumurile care îți plac. Îți dăm doar câteva exemple:

  • Lavanda și iasomia au un efect calmant asupra emoțiilor noastre;
  • Portocala și lămâia te energizează și îți stimulează puterea de concentrare;
  • Eucaliptul are un efect descongestionant nazal;
  • Moscul îți va crea o stare de relaxare profundă, potrivită pentru momentele în care vrei să meditezi.

 

 

4. Sunt mult mai silențioase

Spre deosebire de odorizantele de cameră care scot un zgomot destul de puternic atunci când parfumează, difuzoarele de aromaterapie au fost concepute să genereze un nivel de zgomot redus și care să nu deranjeze. În plus, aroma difuzoarele Aroma Land au în general un nivel de zgomot mai mic de 26 decibeli și avem grijă să le testăm de fiecare dată înainte de a le pune la vânzare, tocmai pentru a ne asigura că sunt conform nevoilor tale.

Mai mult, poți utiliza difuzorul chiar și atunci când vrei să dormi. Ca sfat, poți folosi acest produs și în combinație cu uleiul de aromaterapie de lavandă, aceasta fiind cunoscut în aromaterapie pentru efectul său de a combate insomnia. Astfel, vei avea parte de un somn odihnitor și te vei trezi plin de energie.

 

5. Au o varietate mai mare de modele și dimensiuni

Difuzoarele de aromaterapie vin sub multiple forme și culori – gama noastră întreagă poate fi găsită aici – ceea ce le face mult mai versatile și compatibile cu design-ul locuinței tale. 

 

În funcție de nevoile tale, acestea sunt disponibile cu diverse funcții. De exemplu, unele modele pot fi controlate cu telecomandă, altele vin cu un venilator încorporat (potrivit pentru zilele toride de vară) sau pot fi alimentate prin USB sau direct la laptop.

 

În plus, pe lângă funcția de parfumare ambientală, majoritatea modelelor noastre vin încorporate cu lumini led care pot fi folosite pe post de lampă de veghe sau lumineze ambiental.

 

 

Acum că ai parcurs acest material, mai sunt și alte diferențe pe care le-ai observat între odorizantele de cameră și difuzoarele de aromaterapie? Lasă-ne un comentariu cu răspunsul tău.

 

P.S.  Indiferent de tipul de soluție pentru parfumare aleasă, trebuie să nu uiți că pentru a avea un aer proaspăt în casă trebuie să aerisești încăperile minimum 10 minute pe zi, indiferent de sezon și să stergi praful frecvent. 

 

Te-ar interesa să mai citești și

Uleiurile de Aromaterapie | Ce sa aleg? | Parfumate, hidrosolubile, esentiale

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *