Cum se face acasă: difuzor de parfum pentru interior

AromaLand iunie 4, 2018 Niciun comentariu
A

Adesea, ne raportăm la un lucru, la casa noastră, la o perioadă din viața noastră prin prisma simțului olfactiv. De aceea, cu toții ne dorim ca acasă să ne întâmpine un miros plăcut, care să desăvârșească timpul petrecut cu familia, poveștile din jurul mesei.

Difuzoarele de parfum pentru casă sunt un ajutor de nădejde în acest sens: cu un aspect simplu, elegant, compatibil cu orice tip de decor, acestea eliberează în mod continuu aromele tale preferate, putând persista chiar și luni întregi.

Dacă nu ești dispus să investești într-un astfel de difuzor, trebuie să știi că există și varianta de a-l confecționa de unul singur, cu câteva lucruri pe care este posibil să le ai chiar acum prin casă.

Ai nevoie de următoarele:

  • Un vas din sticlă sau ceramică, de preferat cu gâtul îngust, în genul celor din imaginea de mai jos.
  • Uleiurile parfumate preferate.
  • Pentru bază – fie ulei de migdale, fie un amestec pe bază de apă și votcă.
  • Set bețisoare din bambus (în funcție de preferințe, puteți achiziționa bețișoarele în varianta de culoare negru sau natur).

 

Cum se procedează:

Dacă ai ales să folosești pentru bază uleiul de migdale, sfatul nostru este să respecți următoarele proporții: 70% ulei migdale, 30% ulei parfumat. Desigur, în funcție de preferințe, aceste proporții pot varia.

Dacă ai ales să folosești amestecul pe bază de apă și votcă, trebuie să procedezi astfel: adaugă 10-12 picături din uleiul parfumat preferat într-un pahar cu apă umplut pe sfert; ulterior, adaugă un strop de vodcă (acest pas fiind important pentru ca uleiul să se poată amesteca cu apa).

La final, va trebui să introduci bețișoarele din bambus în soluția de lucru, astfel încât acestea să absoarbă lichidul parfumat. După ce ai lăsat betișoarele o perioadă suficientă în lichid, acestea trebuie întoarse – introduse cu capetele opuse în lichid. Este recomandat ca acestă schimbare să aibă loc o dată pe săptămână, astfel încât aerul din încăpere să fie permanent reîmprospătat.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *