Cum să te eliberezi de stres și să devii mai productiv

AromaLand ianuarie 21, 2019 Niciun comentariu
S

Stresul este „boala” contemporaneității. Nu este o noutate faptul că stresul, ce se instalează în momentul în care solicitările mediului depășesc capacitatea unei persoane de a le face față, afectează activitatea organismului, făcându-ne mult mai vulnerabili în fața bolilor.

Vrem să producem mai mult, să facem cât mai multe lucruri. Dorim să ne dezvoltăm la locul de muncă, să creștem ca persoane și să fim cea mai bună variantă a noastră – atât fizic, cât și intelectual.

Acest lucru se traduce într-un amalgam de atribuții zilnice în care riscăm să ne afundăm: muncim nu numai la birou, ci aducem munca și acasă. Vrem să ne menținem într-o formă fizică de invidiat, așa că ne străduim să onorăm abonamentul la sală. Casa trebuie să strălucească, așa că renunțăm la fărâma de timp rămas pentru relaxare și ne apucăm de treabă.

La toate acestea, se adaugă îndatoririle familiale și toate celelalte task-uri de zi cu zi. Inevitabil, ajungi la concluzia că te străduiești în van ca totul să fie bine. În realitate, ești extenuat și nimic nu îți mai aduce bucurie.

Totuși, cum poți să te eliberezi de stres?

Te-ai regăsit în cele de mai sus? Eu, cu siguranță. Vrei să te eliberezi de stres? Respiră adânc și pune în balanță fericirea ta și lucrurile care înclină balanța în favoarea lipsei de satisfacție.

Chiar este nevoie să lucrezi și în afara programului, nu se poate altfel? Puțin probabil.

Petreceți timpul liber cu cei dragi, relaxează-te, citește o carte, pune-te la zi cu serialul tău preferat.

Te raportezi la mersul la sală ca la o povară? Renunță, nu va merge. Încearcă metode alternative de a te menține în formă. De exemplu, dacă îți place să te plimbi prin parc, plimbă-te într-un pas mai rapid și pe distanțe mai mari. De asemenea, sesiunile intense de curățenie te ajută să îți menții forma fizică. Astfel, le poți privi ca fiind exerciții fizice.

Dacă alegi să creezi mediul potrivit pentru a desfășura activitățile fizice necesare în propria casă (scoți de la naftalină vechea bicicletă, cumperi o saltea de yoga și folosești ca stimulent un ulei de aromaterapie pentru a crea o stare de bine), sunt șanse mari ca felul în care privești această activitate să se schimbe radical.

Vrei să duci la capăt un proiect dificil și nu găsești inspirația sau motivația de a îl duce la capăt? Împarte activitățile mari în task-uri mici. Deleagă ce poți. Ia-ți pauze mici și dese.

Poți să folosești uleiul parfumat de lavandă împreună cu un aroma difuzor. Aroma lavandei este cunoscută pentru efectul său de relaxare pe care îl produce. După cum am scris și într-un articol anterior, această aromă are un efect benefic asupra sistemului nervos central, diminuând stresul și favorizând o concentare crescută asupra task-urilor de zi cu zi.

Ai înțeles ce trebuie să faci, nu-i așa? Totul ține de perspectivă și de modul în care alegi să acționezi. Încearcă să te întrebi mereu „cum pot folosi acel lucru în avantajul meu”? Astfel, vei ajunge la niște concluzii la care nu te-ai fi așteptat.

Te-ar mai interesa să citești și despre:

Despre lavanda si cum te poate ajuta sa scapi de stres

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Uleiurile de Aromaterapie | Ce sa aleg? | Parfumate, hidrosolubile, esentiale

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *