Cum să te eliberezi de stres și să devii mai productiv

AromaLand ianuarie 21, 2019 Niciun comentariu
S

Stresul este „boala” contemporaneității. Nu este o noutate faptul că stresul, ce se instalează în momentul în care solicitările mediului depășesc capacitatea individului de a le face față, afectează activitatea organismului, făcându-ne mult mai vulnerabili în fața bolilor.

Vrem să producem mai mult, să facem mai mult, să fim mai mult. Să ne dezvoltăm la locul de muncă, să ne dezvoltăm ca persoane, să fim cea mai bună variantă a noastră – atât fizic, cât și intelectual.

Acest lucru se traduce într-un amalgam de atribuții zilnice în care riscăm să ne afundăm: muncim nu numai la birou, ci aducem munca și acasă; vrem să ne menținem într-o formă fizică de invidiat, așa că ne străduim să onorăm abonamentul la sală; casa trebuie să strălucească, așa că renunțăm la fărâma de timp rămas pentru relaxare și ne apucăm de treabă. La toate acestea, se adaugă îndatoririle familiale și toate celelalte task-uri de zi cu zi. Inevitabil, ajungi la concluzia că te străduiești în van ca totul să fie bine: în realitate, ești extenuat și nimic nu îți mai aduce bucurie.

Te-ai regăsit în cele de mai sus? Eu, cu siguranță. Vrei să te eliberezi de stres? Respiră adânc și pune în balanță fericirea ta și lucrurile care înclină balanța în favoarea lipsei de satisfacție.

Chiar este nevoie să lucrezi și în afara programului, nu se poate altfel? Puțin probabil. Petrece timpul liber cu cei dragi, relaxează-te, citește o carte, pune-te la zi cu serialul tău preferat. Te raportezi la mersul la sală ca la o povară? Renunță, nu va merge. În schimb, dacă alegi să creezi mediul potrivit pentru a desfășura activitățile fizice necesare în propria casă (scoți de la naftalină vechea bicicletă, cumperi o saltea de yoga și folosești ca stimulent un ulei parfumat de mentă, care energizează), sunt șanse mari ca felul în care privești această activitate să se schimbe radical. De asemenea, sesiunile intense de curățenie te ajută să îți menții forma fizică, astfel că le poți privi ca fiind exerciții fizice.

Ai înțeles ce trebuie să faci, nu-i așa? Schimbă-ți perspectiva. Modul în care te raportezi la lucrurile din jurul tău. Rezultatele pozitive la nivel psihic sunt incredibile.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.