Cum să faci un potpourri acasă

AromaLand februarie 12, 2019 Niciun comentariu
T

Termenul de “potpourri” desemnează un amestec de plante uscate. Acest amestec este folosit în scop decorativ și pentru a împrăștia o mireasmă plăcută în spațiile interioare, amestecurile vegetale de tip potpourri fiind folosite nu numai acasă, ci și în magazine, birouri, săli de așteptare și nu numai.

Dacă ești adeptul lucrărilor de tip DIY (eng. “do it yourself” – ro. “fă-o singur”), acesta va fi un proiect cât se poate de simplu pentru tine.

Tot ce trebuie să faci este să faci este să:

– alegi plantele din care se va compune potpourri-ul tău, să tai tulpina florilor și să le lași la uscat timp de cel puțin 7 zile, într-un spațiu ferit de razele soarelui. Poți folosi și coji de lămâie sau portocală, felii de măr, pe care le poți usca simplu, în cuptor (timp de aproximativ 2 ore, cu temperatura setată la 80 de grade);

– pui resturile vegetale astfel obținute (flori, frunze, fructe, coji de fructe) într-un recipient care să se închidă ermetic, adăugând 15-20 de picături din uleiul parfumat preferat (la care poți adăuga și puțină pudră de iris, folosită pentru fixarea mirosului în crearea parfumurilor și a cosmeticelor);

– lași mixul astfel obținut timp de minim 3 săptămâni în recipientul închis, scuturându-l la interval de câteva zile.

Ulterior perioadei de așteptare, așează potpourri-ul creat de tine în boluri delicate și bucură-te de mireasma și aspectul deosebit al plantelor uscate. Încă din antichitate, amestecul floral astfel obținut era folosit pentru a aduce un parfum îmbietor în vilele și templele oamenilor cu o stare materială foarte bună.

Există o mulțime de plante populare pentru crearea acestor amestecuri, la loc de cinste aflându-se trandafirii, menta, scorțișoara, levănțica și iasomia, mix-uri îmbogățite cu elemente vegetale puternic parfumate cum sunt conurile de pin și coaja de portocală sau lămâie. Elementul vizual poate fi îmbogățit cu mușchi uscat, scoarță de brad, ghinde și alte astfel de elemente la care te-ai putea gândi.

Pentru un potpourri de sezon, poți folosi flori cu o cromatică neutră, caldă, alături de care să așezi felii de măr, portocală, batoane de vanilie sau scorțișoară, ghinde, castane, la care să adaugi picături de ulei parfumat de vanilie, brad, flori de portocal – după preferințe.

Dacă ceea ce îți dorești este să obții un potpourri colorat, recomandate sunt următoarele ingrediente: trandafir, garoafă, levănțică, mușețel, coajă de portocală, preparate după rețeta de mai sus.

În cazul în care vrei să te bucuri chiar acum de un astfel de potpourii, aici găsești o gamă diversificată.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.