Mirosurile neplăcute din casă și cum să scapi de ele

AromaLand octombrie 8, 2018 Niciun comentariu
Mirosurile neplăcute din casă și cum să scapi de ele
D

Dacă te confrunți cu problema mirosurilor neplăcute și nu știi cum să mai scoți casa “la lumină” pentru a te bucura de o atmosferă primitoare, îți venim în ajutor cu câteva idei simple și foarte eficiente.

1. Îmbrăcămintea

Dacă mirosul de “stătut” al hainelor din sezonul trecut, depozitate pentru o perioadă îndelungată, este deranjant pentru tine, trebuie să știi că există o modalitate foarte simplă de a le reîmprospăta: votca. Pulverizează pereții șifonierului și hainele cu puțină votcă. Aceasta nu pătează și se va evapora rapid, iar alcoolul va elimina mirosurile neplăcute și va distruge și bacteriile acumulate.

Sfat: foarte eficienți în acest caz sunt și săculeții parfumați, plasați printre rândurile de haine.

2. Prosoapele

Deosebit de eficientă în reîmprospătarea prosopelor este lavanda, fie sub formă de plantă uscată (poți folosi un potpourri), fie sub formă de ulei pulverizat.

3. Scurgerile

Fie că vorbim despre mirosul neplăcut din chiuvetă, baie sau toaletă, problema poate fi rezolvată astfel:

  • plasează coji de portocală/lămâie în chiuvetă și lasă apa caldă să curgă peste ele până când începe să se simtă mireasma. Metodă potrivită în special pentru bucătărie.
  • de asemenea, poți elimina mirosul urât folosind bicarbonat – 1 linguriță, peste care să torni apă și oțet în amestec (părți egale). Metoda este potrivită pentru toate scurgerile din casă, curățând țevile fără a le dăuna și ținând la distanță mirosurile neplăcute.
  • poate cea mai la îndemână metodă, care este și foarte eficientă, este sucul acidulat Cola. Toarnă o jumătate de litru din această băutură carbogazoasă în scurgere și las-o să acționeze timp de 3-4 ore.

4. Covoarele

Pentru a reîmprospăta un covor sau un preș este suficient să presari bicarbonat de sodiu și să lași să acționeze timp de câteva ore, aspirând ulterior. Acesta va capta mirosul și va curăța covorul.

5. Congelatorul

Bicarbonatul este soluția salvatoare și în acest caz: așează un recipient mic cu bicarbonat de sodiu în congelator. Schimbat de 2-3 ori pe săptămână, acesta îți va rezolva permanent problema, captând mirosurile neplăcute. O altă soluție este să folosești un amestec format din: 1 linguriță esență de vanilie (pentru prăjituri), 3 linguri de oțet și 1 litru de apă. Curăță congelatorul cu amestecul astfel format și, după ce ai curățat temeinic, închide ușa congelatorului și lasă soluția să acționeze timp de o oră, după care îl poți reporni.

După ce ai rezolvat aceste probleme, probabil vei vrea să dai un nou suflu casei tale. Difuzoarele de parfum cu bețișoare sunt perfecte în acest sens: parfumul se difuzează în mod constant în atmosferă, intensitatea mirosului putând fi reglată cu ajutorul bețișoarelor introduse în recipient.

 

Descoperă gama noastrăde produse care te pot ajuta să ai în casă un miros plăcut.

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *