Ce spune aroma ta favorita despre tine

AromaLand iunie 16, 2022 Niciun comentariu
Ce spune aroma ta favorita despre tine
T

Toate lucrurile pe care le alegem spun câte ceva despre noi. Fie că este vorba de parfumul de corp, hainele pe care le îmbraci, modul în care îți decorezi și parfumezi casa reflectă personalitatea ta. De aceea, dacă vrei să afli mai multe despre tine, în rândurile de mai jos te voi ajuta să descoperi care este aroma personalității tale.

 

Poate părea un fapt surprinzător, dar există o legătură între aromele tale preferate și temperamentul tău, lucru evidențiat de doctorul neurolog și psihiatru Alan R. Hirsch. Acesta a făcut un studiu pe aproximativ 18.600 de persoane. Concluziile pentru anumite arome s-ar putea să te surprindă, așa că te invit să citești până la capăt.

 

Iubitorii de lavandă sunt prieteni buni

 

Dacă îți place parfumul lavandei, s-ar putea să ai mulți prieteni apropiați. Ai darul de a crea impresii bune persoanelor noi pe care le cunoști. 

Dr. Hirsch mai spune că „aceste persoane sunt în general rezervate, dar curioase. Ei pun mare preț pe prietenie și lucrează cel mai bine într-un grup”.

Dacă îți plac aromele citrice, s-ar putea să fii un lider

 

Fie că îți place aroma dulce și puternică a portocalelor sau parfumul energizant al grapefruit-ului, un lucru s-ar putea să-ți stea în caracter: îți place să fii liderul grupului tău de prieteni și să vii cu inițiative. Totodată, ești o persoană ambițioasă care reușește să ajungă unde își propune.

 

Trandafirul este aroma persoanelor introspective

 

Ai tendința de a pune în balanță toate opțiunile înainte de a lua o decizie? Persoanele care preferă aroma trandafirului tind să fie mai precaute și mai stăpâne pe ele însele. Ele nu au probleme în a se stăpâni din a acționa din impuls.

 

Vanilia este aroma petrecăreților

 

În mod normal, te-ai gândi că persoanele care preferă această aromă dulce au o personalitate mai calmă. Totuși, doctorul Hirsch spune că aceste persoane „adoră să se distreze”.  Astfel, dacă îți place acest parfum îmbietor, s-ar putea să ai o poftă mare de viață, să fii energic și, cel mai adesea, să fii sufletul petrecerii. 

 

Santalul este parfumul perfecționiștilor

 

Dacă îți place această aromă, tinzi adesea să fii o persoană care își propune țeluri înalte și care se dedică întru totul pentru a le atinge.

Iubitorii parfumului de santal sunt adesea persoane „hard working”, care își ating obiectivele, au în mod frecvent pretenții ridicate de la cei din jur, dar mai ales, de la ei înșiși. Tind să fie autocritice, acesta fiind printre principalele motive pentru care se consumă emoțional.

În cazul în care te regăsești în exemplul de mai sus, îți recomandăm să încerci să te eliberezi de gândurile negative cu ajutorul aromaterapiei. Parfumează-ți casa cu aroma preferată sau cu cea a lavandei, cunoscută pentru proprietățile sale calmante.

 

Nuca de cocos este preferata excentricilor

 

Ai un simț dezvoltat al modei și tinzi să ieși în evidență prin ținutele tale? Iubitorii de nucă de cocos tind adesea să pună mare preț pe felul în care arată. 

Aceștia preferă să fie mereu în centrul atenției și nu acceptă să fie criticați. Totodată, ei tind să fie persoane autoritare și adoră să preia controlul, dacă o anumită situație o cere.

 

Iubitorii de arome fructate tind să aibă toane

 

În mod normal, te-ai gândi că persoanele cărora le plac aromele fructate sunt drăguțe și binedispuse, însă îmi pare rău să te dezamăgesc. Conform dr. Hirsch, aceștia tind să fie „irascibili, morocănoși și pesimiști”.

 

Dacă îți place aroma mărului, a fructelor de pădure sau tropicale, ești o persoană care tinde să vadă partea goală a paharului. Totuși, nu este niciodată timpul pierdut pentru a face o schimbare. Îți poți îmbunătăți dispoziția cu ajutorul aromaterapiei și ține minte că un hobby sau o nouă activitate îți poate deschide alte perspective.

 

Iasomia este parfumul aventurierilor

 

La fel ca în cazul iubitorilor de vanilie, aceste persoane sunt foarte extrovertite. Diferența fiind că ele sunt imprevizibile și au un simț dezvoltat al aventurii. Nu le place să stea într-un singur loc pentru mult timp și caută tot timpul experiențe noi. 

De asemenea, dacă acest parfum este printre cele preferate de tine, ai o stimă de sine ridicată, iar criticile și negativismul celor din jur nu te poate atinge.

 

Gardenia este preferata statornicilor

 

Prietenii tăi te văd ca fiind un sprijin solid sau ca pe un mentor? Tinzi să-ți păstrezi calmul în situații tensionate? Dacă ai răspuns afirmativ acestor întrebări, te felicit!

 

Iubitorii acestei plante pot fi prieteni de nădejde, la fel ca în cazul celor cărora le place lavanda. Într-o echipă, aceștia adoptă un rol de sprijin și își motivează colegii să dea tot ce e mai bun. 

 

De asemenea, dacă ai un/o astfel de prieten(ă), ești o persoană norocoasă. Acestea pot fi o persoană de încredere față de care te poți destăinui și care îți va păstra secretele.

 

 

 

Care este aroma ta preferată? Crezi că descrierile oferite mai sus ți se potrivesc? Lasă-ne un comentariu și împărtășește cu noi din experiențele tale.

 

P.S. Dacă ești în căutarea unui parfum-semnătură pentru casa ta, te invit să ne vizitezi magazinul online. Ai peste 57 de arome din care să alegi!

 

Te-ar mai interesa să citești și:

Ce este aromaterapia si cum iti poate face viata mai buna

Top 5 parfumuri auto pentru masina ta

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *