Ce este aromaterapia si cum iti poate face viata mai buna

AromaLand aprilie 11, 2022 Niciun comentariu
Ce este aromaterapia si cum iti poate face viata mai buna
D

Dacă ai aflat recent de această practică sau pur și simplu dorești să afli mai multe informații legate de aromaterapie, ai dat click pe materialul potrivit. În acest articol vreau să-ți explic mai multe lucruri despre această formă de terapie, dar și cum te poate ajuta în viața de zi cu zi. Adevărul este că, în aceste timpuri, în care suntem mereu pe fugă și suntem bombardați cu tot felul de informații, aromaterapia poate fi o soluție care să îți îmbunătățească calitatea vieții. 

 

Ce este și cum funcționează?

 

Aceasta este o practică veche de mii de ani și care poate oferi numeroase beneficii pentru stările noastre fizice și psihice. Ea se bazează pe inspirarea aromei unor extracte naturale din plante, cunoscute sub forma de uleiuri de aromaterapie.

 

Pentru a explica cum funcționează, voi face o mică lecție de anatomie. Pentru început, nervul olfactiv prin care percepem mirosul este legat de lobul temporal al creierului. Din lobul temporal face parte amigdala care controlează emoțiile noastre și hipocampusul care este legat de memorie.

 

Atunci când inspirăm moleculele unui ulei de aromaterapie, acestea acționează direct asupra creierului nostru, dându-ne astfel o stare de bine. În unele cazuri, acestea pot provoca senzații și amintiri puternice. De exemplu, parfumul de portocală sau de măr cu scorțișoară te pot duce ușor cu gândul la sărbătorile de iarnă.

 

Cât despre efectele benefice ale aromaterapiei, mai jos vei găsi câteva exemple.

 

Îmbunătățește calitatea somnului

 

Dacă ți s-a întâmplat până acum să ai dificultăți de a adormi atunci când pui capul pe pernă, află că sunt mai multe persoane în situația ta. Potrivit unui studiu recent, 50% dintre români dorm în medie mai puțin de 7-8 ore pe noapte, iar peste 75% suferă de epuizare.

Ca să ai parte de un somn odihnitor, poți folosi uleiul de lavandă. Acest fapt este demonstrat și de un studiu făcut în 2005 la Wesleyan University în care persoanele care au fost expuse aromei de lavandă au avut o calitate îmbunătățită a somnului.

 

Totuși, dacă mirosul lavandei nu îți este plăcut, poți folosi ca alternativă uleiul de santal.

 

Îți aduce liniște sufletească

 

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca sarcinile de la lucru sau grijile vieții de zi cu zi să te copleșească? În astfel de momente, aromaterapia poate fi ca o prietenă care te va îmbrățișa și care te va asigura că totul va fi bine.

 

 

Arome precum cea a moscului, a moscului alb sau a ylang-ylang-ului te pot ajuta să te relaxezi. Mai mult, dacă îți place să meditezi, aceste parfumuri te pot ajuta să dobândești rapid o stare de pace interioară.

 

Îți poate oferi mai multă vitalitate

 

Dacă până acum am vorbit de arome care te ajută să te liniștești și să adormi, află că nu toate au același efect. Unele arome precum cea a mentei, lămâiei sau a portocalei te pot energiza și binedispune.

Astfel, atunci când simți că rămâi fără energie, dar vrei să duci la bun sfârșit un proiect, aceste arome vor acționa precum un antrenor, dându-ți o motivație suficientă de a merge până la capăt.

 

Sporește confortul casei tale

 

Pentru a oferi casei tale un parfum plăcut, dar și pentru a te bucura de efectele anterior menționate, tot ce trebuie să faci este să pui 3 – 5 picături din uleiul ales într-un aroma difuzor cu ultrasunete. 

 

Aparatul funcționează pe bază de apă pe care o transformă în vapori reci cu ajutorul ultrasunetelor. Vaporii rezultați se dispersează în camera ta, umidificând aerul și purificându-l de particulele de praf suspendate. Astfel, vei avea grija și de sănătatea sistemului tău respirator.

 

Tu ce părere ai despre informațiile împărtășite? Folosești sau intenționezi să utilizezi uleiurile volatile? Dacă da, lasă-ne un comentariu cu părerea ta.

 

Te-ar mai interesa să citești și

Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

De ce sa inlocuiesti odorizantul de camera cu un difuzor de aromaterapie

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *