Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

AromaLand februarie 21, 2020 Niciun comentariu
Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari
C

Cauți soluții pentru a fi mai relaxat și concentrat la locul de munca și vrei să fii mai productiv? Produsele de aromaterapie îți pot aduce ție și mediului tău de lucru mai multe beneficii decât ai putea bănui. În acest articol îți voi oferi mai multe motive.

 

Ce este aromaterapia?

Am vorbit deja într-un articol despre istoria ei și originea acestui termen. Pe scurt, aromaterapia este o practică tradițională care presupune folosirea unor uleiuri parfumate extrase din plante, ierburi sau fructe în scopuri terapeutice și pentru a crea o stare de spirit bună.

Folosirea produselor de aromaterapie în locului tău de muncă atrage după sine o serie de beneficii pe care le voi enumera mai jos.

Contribuie la crearea unei stări de relaxare

Știm cât de greu este să fii prins în diverse proiecte și sarcini urgente. Atâtea locuri în care trebuie să te împarți, întocmit de rapoarte, termene limită, etc.. Toate aceste lucruri te pot face să fii adesea stresat. Din fericire, produsele de aromaterapie sunt un instrument care te ajută să te relaxezi și să fii mai productiv, pe lângă yoga sau meditație.

Aromele de lavandă, trandafir, salvie și ylang-ylang contribuie te pot ajuta să te destresezi. Astfel, te vei putea concentra pe task-urile importante și vei putea fi mult mai eficient și creativ. Până la urmă, inspirația vine atunci când suntem liniștiți și ne aflăm într-o stare de bine.

 

Te ajută să îți menții nivelul de energie

Atunci când ai un task solicitant pentru o vreme îndelungată este ușor să obosești și să îți pierzi din puterea de concentrare. Cu atât mai mult cu cât acel task este repetitiv sau migălos.

În acest caz îți recomand uleiurile de portocală, mentă sau lămâie. Ele te ajută să scapi de oboseală și să îți poți duce până la capăt sarcinile.

În plus, aceasta este o modalitate simplă și de a mări productivitatea colegilor tăi. Recomandarea noastră este de a se alege o aromă care este plăcută în mod comun. Ca aromaterapia să aibă efect, aromele alese trebuie să fie plăcute, în caz contrar ele pot să aibă efectul opus.

 

Creezi o carte de vizită olfactivă

Să nu-ți fie teamă să încerci diferite amestecuri pentru a crea un parfum propriu. După cum se știe, mirosul este strâns legat de acea parte a creierului care generează emoții. Poți astfel să-ți creezi o carte de vizită olfactivă pe care oamenii o vor asocia doar cu tine. Acest concept se numește scent marketing, dar mai multe detalii despre acest subiect voi scrie într-un articol viitor.

Atunci când un client va intra în biroul tău, mirosul pe care îl va simți îl va face să aibă o stare plăcută și să îți mărești șansele de a face o vânzare.

Aceleași principiu se aplică și în cazul în care ai o întâlnire importantă cu un furnizor sau un interviu de angajare. Ambianța pe care o crează uleiurile volatile va face ca orice persoană care îți trece pragul să fie mai destinsă și mai receptivă. Așadar, vei crea un mediu propice cooperării și îți vei mări șansele de a negocia termeni favorabili.

 

 

Cum pot folosi produsele de aromaterapie la locul de munca?

Folosirea uleiurilor aromate este simplă, tot ce ai nevoie este un aroma difuzor, aromatizor sau un reed diffuzer pentru a propaga aroma dorită în spațiul tău de lucru.

Poți să fii creativ în modurile în care alegi să folosești produsele de aromaterapie. Poți pune un difuzor în sala de mese pentru a face ca pauza să fie cât mai eficientă și să elimine mirosurile neplăcute de mâncare.

O altă idee ar fi să le folosești în timpul unei ședințe pentru a stimula abilitatea de creativitate și de rezolvare a problemelor a întregii echipe. Aromele de vanilie și de santal te pot ajuta în acest sens.

 

 

Acum că ai citit acest material vreau să te întreb dacă iei în considerare folosirea produselor de aromaterapie în firma ta? Lasă-mi un comentariu. De asemenea, dacă acest material ți s-a părut util, fii un prieten de nădejde și distribuie-l unui prieten care caută inspirație.

 

Te-ar mai putea interesa și:

Difuzor Aromaterapie Ultrasonic vs. Ceramic | Asemănări si diferențe | Ce sa aleg?

Parfumurile și efectele lor asupra corpului tău

Folosirea uleiurilor parfumate în aromatizoare

Cum se face acasă: difuzor de parfum pentru interior

 

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *