Aromaterapia si Invatatul | Sfaturi despre cum poti face fata presiunii examenelor

AromaLand aprilie 27, 2022 Niciun comentariu
Aromaterapia si Invatatul | Sfaturi despre cum poti face fata presiunii examenelor
A

Ai avut parte de emoții puternice înainte de un examen sau o probă? De câte ori nu ți s-a întâmplat să fie nevoie  să te pregătești pentru ceva, iar mintea ta să înceapă să plutească prin alte părți? Ei bine, fie că ai un examen, lucrezi la un proiect sau la lucrarea de licență, astăzi am să-ți vorbesc despre cum te poate ajuta aromaterapia să înveți mai ușor și mai repede.

Totuși, chiar dacă ai absolvit studiile, ceea ce am să-ți spun în acest articol te poate ajuta de fiecare dată când vrei să dezvolți o abilitate nouă.

 

Cum mă poate ajuta aromaterapia?

Imaginează-ți că te afli înaintea unui examen decisiv. În astfel de momente, aromaterapia e cea care te poate ajuta să te liniștești, să-ți eliberezi mintea de gândurile care te încarcă, săi intri în starea de flow, cu focus pe obiectivul tău.

Despre modul în care această practică alternativă funcționează am discutat într-un alt articol, dar îți voi spune pe scurt aici. Aromaterapia se bazează pe folosirea unor extracte naturale din plante. Atunci când inspiri aroma unui ulei de aromaterapie, aceasta acționează direct asupra centrului tău din creier care îți controlează stările emoționale. 

 

Dacă ai stări de neliniște

 

Atunci când grija examenului te cuprinde și nu te lasă să adormi noaptea, poți folosi lavanda pentru a avea parte de un somn odihnitor. Această aromă te mai poate ajuta să te eliberezi de emoțiile negative. Până la urmă, mintea noastră poate reține mult mai ușor informațiile atunci când este odihnită și relaxată.

Uite un fapt interesant. Un studiu realizat în 2016 pe 90 de pacienți la Universitatea de Științe Medicale din Golestan, Iran a arătat că arătat că inspirarea aromei de lavandă reduce semnificativ nivelul de cortizol (hormon asociat cu stresul) din corp cu aproape 70%. Un studiu realizat tot pe pacienți în 2010 a arătat că lavanda ajută la îmbunătățirea calității somnului.

 

Astfel, dacă această aromă i-a putut ajuta pe acei pacienți, de ce nu te-ar putea ajuta și pe tine?

 

Totuși, dacă lavanda nu este una dintre aromele tale favorite, poți folosi aromele de trandafir, mosc sau bergamotă.

 

Dacă simți că nu te poți concentra

Aromele de lămâie, portocală și mentă te pot ajuta să rămâi concentrat pe studiile tale pe o perioadă mai lungă de timp, dar și să fii mai productiv. În plus, parfumul lor fresh te vor energiza atunci când simți că te cuprinde oboseala.

 

În acest sens, un studiu realizat în 2018 pe 24 de persoane a arătat că menta ajută în combaterea oboselii psihologice și înbunătățește puterea de concentrare.

 

De asemenea, lămâia poate fi o prietenă de nădejde care te poate încuraja să-ți finalizezi lucrările cu brio. De ce spun asta? Ei bine, un studiu realizat de japonezi a arătat că 54% dintre participanți făceau mai puține greșeli de redactare după ce au inspirat aroma acestui fruct.

 

Totuși, cum pot folosi aceste arome? 

 

Pentru a crea în camera ta o ambianță favorabilă studiului, dar și pentru a te bucura de efectele aromelor anterior menționate, tot ce trebuie să faci este să pui 3 – 5 picături din uleiul de aromaterapie ales într-un difuzor cu ultrasunete. 

Aparatul funcționează pe bază de apă pe care o transformă în vapori reci cu ajutorul ultrasunetelor. Vaporii rezultați se dispersează în camera ta, umidificând aerul și purificându-l de particulele de praf suspendate. Astfel, vei avea grija și de sănătatea sistemului tău respirator.

 

Dacă ești o persoană care preferă să aibă parte de liniște totală, poți utiliza în mod alternativ lumânările sau bețișoarele parfumate.

Tu ce arome ai de gând să folosești când te vrei să te apuci de învățat? De asemenea, care sunt trucurile pe care le folosești pentru a parcurge materia înainte de sesiune? Lasă-ne răspunsul tău într-un comentariu.

 

Te-ar mai interesa să citești

Cum sa combati anxietatea cu ajutorul aromaterapiei

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

Top 5 parfumuri pentru casa ta

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *