7 combinatii de uleiuri de aromaterapie pentru diverse ocazii

AromaLand iunie 30, 2022 Niciun comentariu
7 combinatii de uleiuri de aromaterapie pentru diverse ocazii
D

De-a lungul timpului am tot discutat de diversele parfumuri pe care le poți folosi în casa ta pentru a avea o stare de bine. Totuși, știai că poți îmbina anumite uleiuri de aromaterapie pentru a produce un parfum deosebit pentru o anumită ocazie? 

 

În articolul de astăzi vreau să-ți ofer câteva recomandări care te-ar putea ajuta să obții o anumită stare, dar și pentru a crea o atmosferă specifică, în funcție de nevoile tale.

1. Pentru când faci curățenie în casă

Aroma rășinoasă a bradului cu parfumul citric al lămâiei o să-ți ofere doza de energie necesară pentru a-ți termina treburile și va lăsa în casa ta un parfum apropiat de natură de care se vor bucura până și copiii.

2 Atunci când vrei să te deconectezi de la cotidian

Nu sunt puține momentele în care suntem copleșiți cu diverse situații și în care simțim nevoia de a evada. 

Combină parfumul relaxant al lavandei cu aroma lemnoasă a santalului într-un difuzor de aromaterapie și nu-ți mai rămâne decât să te așezi pe un fotoliu și să te uiți la serialul favorit de pe Netflix sau să citești o carte bună. Câte 3 picături din fiecare ulei sunt suficiente pentru a obține starea dorită.

3. Pentru când te trezești dimineața

Dacă nu ești o persoană matinală și „pornești” la fel de greu precum o mașină în ger de Bobotează, atunci următoarea recomandare este pentru tine.

Portocala cu aroma ei citrică cu parfumul răcosos-intens al mentei sunt foarte cunoscute pentru efectul energizant și îți vor oferi un cocktail de energie pe cinste. Cât despre cantități, 3 picături de ulei de aromaterapie de portocală cu 2 picături de ulei de mentă ar trebui să fie suficiente.

4. Vrei să te simți ca și cum te-ai afla la munte?

Dacă îți plac activitățile de drumeție sau de camping, combină 4 picături de ulei de brad cu 2 picături de ulei de scorțișoară. Mixul acestor două parfumuri lemnoase te vor purta cu gândul pe cele mai frumoase trasee montane din România.

Apropo, știai că scorțișoara este cunosiderat condimentul fericirii?

5. Totuși, dacă muntele nu-ți surâde și îți place marea, plaja, soarele…

Combină aroma Summer Fresh-ului (3 picături) și o picătură de trandafir și te vei simți ca și cum te-ai afla pe o terasă boemă pe malul mării Mediterane, savurând un pahar de Mojito.

Dacă vrei să te simți ca și cum ți-ai petrece vacanța de vară în locuri și mai îndepărtate, poți încerca în mod alternativ să amesteci o picătură de ulei de Ocean cu trei picături de Exotic.

6. Ai nevoie de o doză de energie?

Ai multe treburi de terminat și simți că te cuprinde oboseala? În acest caz, combinația de santal cu portocală și lămâie te va ajuta să-ți duci task-urile până la capăt. Combină câte două picături din fiecare ulei de aromaterapie.

 

De asemenea, recomandările de amestecuri de la primul și al treilea punct vor merge la fel de bine în această situație.

7. Îți place să meditezi sau să oferi casei tale un parfum de prosperitate?

Aroma dulce-picantă a uleiului de patchouli cu parfumul suav-floral al bergamotei, toate mixate într-un difuzor de aromaterapie te vor ajuta să-ți găsești pacea interioară de care ai nevoie.

Hai să-ți mai spun un lucru interesant despre patchouli. Știai că această plantă obișnuia să fie un bun valoros? Acum câteva secole, europenii obișnuiau să cumpere un kilogram de patchouli cu un kilogram de aur. Mai mult decât atât, această aromă este asociată cu bogăția și prosperitatea.

Madonna știa acest lucru. Fiecare copertă de vinil și de casetă al albumului ei „Like a Prayer” erau tratate cu câteva picături de ulei de patchouli.

 

8. Bonus! Pentru o seară romantică

Dacă ai ajuns până aici vreau să-ți răsplătesc timpul oferdindu-ți o idee de amestec pe care o poți folosi de fiecare dată când vrei să petreci momente prețioase alături de persoana iubită.

Amestecă 3 picături de  ulei de Ylang-Ylang cu 2 picături de ulei de santal și 2 picături de ulei de bergamotă. Vei crea astfel un parfum special pentru momente speciale. Poate părea o combinație mai interesantă și de aceea te provoc să o încerci!

 

 

Tu ce combinații de uleiuri folosești sau ai de gând să folosești? Împărtășește-ți părerile tale într-un comentariu.

 

P.S. Dacă vrei să încerci una sau mai multe combinații de uleiuri, te invit să intri aici și să descoperi seturile noastre de aromaterapie.

 

Te-ar mai interesa să citești și:

 

Ce spune aroma ta favorita despre tine

Ce este aromaterapia si cum iti poate face viata mai buna

Top 5 parfumuri auto pentru masina ta

Utilizarea aromaterapiei la locul de munca | Beneficii | Recomandari

AromaLand

Web Site

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *